Mediation

Strijd wordt oplossing

Je loopt vast in een geschil en de enige oplossing lijkt de jurist. Of erger: de rechtbank. Op dit punt is mediation bij uitstek het juiste middel, want in meer dan 80% van de gevallen kom je door bemiddeling tot een werkbare uitkomst. 


Wederzijds belang

Mediation gaat over het vinden van wederzijdse belangen in plaats van gelijk willen krijgen. Hierin schuilt de oplossing voor jullie probleem. Tijdens de mediation komen die gedeelde belangen boven tafel en blijft de emotie gescheiden van de inhoud. Ik faciliteer. Dat doe ik onafhankelijk, neutraal en onpartijdig. Jullie komen zelf tot een duurzame oplossing mét behoud van de goede relatie. 

Voorkom advocaten en rechters

Via mediation komen partijen vaak al na een paar gesprekken nader tot elkaar. Dat kan dus best snel gaan. Zo voorkom je hoge(re) nota’s voor een advocaat of gerechtelijk proces. In sommige gevallen wordt mediation bovendien gedekt door de rechtsbijstandsverzekering.  

Waarom mediation?

- in ruim 80% van de kwesties biedt mediation uitkomst

- sneller en voordeliger dan juridisch proces

- oplossing op basis van gedeelde belangen

mediation, conflictcoaching, communicatie
Mediation: ondanks verschillen tot een duurzame oplossing komen

Wat kost mediation?

De kosten van de mediation worden bij Rilato berekend op basis van een uurtarief van € 150,- (excl. 21% BTW). We kunnen ook een pakketafspraak maken. Dan begeleid ik voor een vast bedrag jullie gesprekken van kennismaking en onderhandeling tot en met de vaststellingsovereenkomst. Het is gebruikelijk dat partijen de kosten samen delen. Uiteraard heb je de vrijheid om hierover andere afspraken met elkaar te maken.

 

Tip: Heb je een rechtsbijstandsverzekering? Zoek dan in de polisvoorwaarden of mediation door een MfN-registermediator wordt gedekt.


Coaching of mediation?

Conflictcoaching en mediation worden nogal eens in één adem genoemd. Het verschil zit vooral in het eindstation: relatieverbetering of tot een oplossing komen. Mediation werkt vooral toe naar afspraak over een probleem: hoe gaan we in de toekomst om met…? Belangrijke voorwaarde is dat je allebei wilt werken aan een oplossing.

Conflictcoaching richt zich met name op de interactie: wat is jouw bijdrage aan het conflict en hoe neem je verantwoordelijkheid? Belangrijke voorwaarde is dat jullie nog willen investeren in de relatie.