LEGO® SERIOUS PLAY® (LSP)

Tijdens een workshop LEGO® SERIOUS PLAY® nodigen we iedere deelnemer uit een antwoord / oplossing op een vraag te bouwen met LEGO®-stenen. Op deze unieke manier combineren we een gestructureerde aanpak met spel en storytelling.

Eén van de principes van LEGO® SERIOUS PLAY® is dat iedere belanghebbende een bijdrage kan leveren aan de oplossing. Dus zorgen we ervoor dat iedere deelnemer zijn/haar bijdrage voor het voetlicht kan brengen.

Aan de hand van 7 verschillende technieken brengen we op individueel, groeps- of bedrijfsniveau een oplossing dichterbij. De beleving is uniek, het resultaat verrassend.

Van Storytelling naar Storylistening: spelers en hun belangen (individueel model) Lego Serious Play
Van Storytelling naar Storylistening: spelers en hun belangen (individueel model)

Omgevingsanalyse met LSP

Met de technieken van LEGO® SERIOUS PLAY® ontwikkelden wij een workshop voor het maken van een omgevingsanalyse.

 

We brengen alle spelers van jouw opgave in kaart. Daarna is het waardevol om te kijken naar hun belangen en hun standpunten over het onderwerp. Met de LSP-methodieken brengen we in kaart hoe belanghebbenden met elkaar zijn verbonden. Ook het aspect van impact mag hier niet ontbreken! Deze workshop levert een langdurige bijdrage aan een stevig omgevingsmanagement.

Een omgevingsanalyse en krachtenveld met Lego Serious Play
Een omgevingsanalyse en krachtenveld met LSP (gezamenlijk model)

LEGO®, SERIOUS PLAY®, the Minifigure and the Brick and Knob configurations are trademarks of the LEGO® Group, which does not sponsor, authorize or endorse this website