Conflictcoaching

Zicht op verantwoordelijkheid

Je botst met iemand op je werk, met je buren of een familielid. Jullie verstandhouding is je dierbaar, maar de sfeer blijft netelig en de communicatie troebel. Als conflictcoach help ik bij het herstellen van jullie relatie. De kracht van mijn aanpak zit in het bewustmaken en -worden van ieders aandeel in het conflict. En dat vraagt om een gezonde dosis moed en eerlijkheid naar jezelf (en de ander). 


De oplossing? Jij.

Tijdens de coaching duiken we in de onderstroom van het conflict. Vaak zijn het vastzittende overtuigingen of niet-gehoorde wensen die jullie tweespalt voeden. Deze blinde vlekken helder je via coaching op, zodat je verantwoordelijkheid kunt nemen voor je gedrag en anders gaat kijken naar de situatie. Als coach ben ik dus niet de oplossing voor het conflict. Veel beter: dat ben je zelf!   


Waarom conflictcoaching?

- je bent zelf de oplossing voor je conflict

- behoud van de goede relatie

- snel inzicht in het conflict

mediation, conflictcoaching, communicatie
Met conflictcoaching ontdek je wat je zelf kan veranderen aan de situatie

Wat kost conflictcoaching?

Conflictcoaching omvat één of meerdere gesprekken van circa 60 minuten.

Daarvoor reken ik € 100,- per gesprek excl. BTW. Gesprekken vinden plaats op mijn kantoor of op een geschikte locatie naar jouw wens. Voor eventuele reistijd (conform Google Maps) reken ik € 50,00 euro per uur ex. BTW.  Na afloop van het kennismakingsgesprek kunnen we eventueel het aantal sessies en een pakketprijs afspreken. Het kennismakingsgesprek is altijd gratis.


Coaching of mediation?

Conflictcoaching en mediation worden nogal eens in één adem genoemd. Het verschil zit vooral in het eindstation: relatieverbetering of tot een oplossing komen. Mediation werkt vooral toe naar een afspraak over een probleem: hoe gaan we in de toekomst om met…? Belangrijke voorwaarde is dat je allebei wilt werken aan een oplossing.

Conflictcoaching richt zich met name op de interactie: wat is jouw bijdrage aan het conflict en hoe neem je verantwoordelijkheid? Belangrijke voorwaarde is dat jullie nog willen investeren in de relatie.